background
Seite drucken
Sitemap
Kontakt
Home
 Wurzelschaustationen Deutsch gyökérbemutató mintakert Magyar
Package Slider mouseover Background, preload Package Slider mouseover Background, preload Package Slider mouseover Background, preload Package Slider mouseover Background, preload Package Slider mouseover Background, preload Package Slider mouseover Background, preload Package Slider mouseover Background, preload Homepage Slider mouseover Bullet, preload

gyökérbemutató mintakert

Blumenwiese (c) B.Bergmann
Gyökérnéző mintakert (c) TRVO

Gyökérnéző mintakert Pöllau-ban

A Pöllau-i kastély kertjében kialakításra kerülő gyökérnéző mintakertben hamarosan megtekinthetők lesznek a gyökerek és a regionális növények, mint a len, a bab vagy a rozs föld alatti élete! 

A Látogatóközpont, a „Gyökéraréna“ és a Sokszínűség kertjének megnyitója Bécsben

(c) Bio Forschung Austria
(c) Bio Forschung Austria

A Látogatóközpont, a „Gyökéraréna“ és a Sokszínűség kertjének ünnepélyes megnyitójára 2014. augusztus 29-én, Bécsben a Bio Forschung Austria-nál kerül sor.

Pillantson be egy 3 méter széles és 2,5 méter mély üvegtábla mögé a növények föld alatti életének megismeréséhez.


A modern Látogatóközpont 80 fő részére biztosít helyet előadásokhoz, szemináriumokhoz vagy workshopokhoz. 


A Sokszínűség kertjében évente kb. 200 különféle zöldségfajta várja a felfedezőket. 


Különböző élményprogramok, valamint az újonnan kialakított iskolai program garantálják a szórakozást és az új élményeket. 

mobil gyökérbemutató mintakert (c) Kamoni Arboretum

mobil gyökérbemutató mintakert

A projekt keretében elkészült a mobil gyökérbemutató mintakert, mely segítségével betekintést nyerhetünk a regionális kultúrtájak „mélységeibe”, a növények gyökerezési folyamatába. 

A mintakert megtekinthető a Kámoni Arborétum Ökoturisztikai Látogató- és Oktatóközpontjában (9700 Szombathely, Szent Imre herceg u. 84/b).   

Kelet-Stájerország "Gyökér néző" mintakertjének alapkő letétele

Wurzelschaugarten (c) TRV Oststeiermark

A „Natur-Kulinarium“ projekt keretében Kelet-Stájerországban és Vas megyében egy úgynevezett, "Gyökér bemutató" mintakert létesül.

A kelet-stájeroszági bemtatókert Pöllau falucska kastélyparkjában kerül megépítésre.

2012 okt. 16-án ünnepélyes keretek között, számos projektpartner és médiaképviselő részvételével tűzték ki a pöllaui kastélyparkban megépítésre kerülő kert helyét és tábláját.

A "Gyökér bemutató kertben" egy üvegfal mögött tekinthetik meg a látogatók a beültetett növények gyökereit, növekedésüket, valamint a föld alatti élővilágot.

Különbözö zöldségek az élménykertböl (c) Bio Forschung Austria

„Sokszínűség kertje“

A 2012-es szezonban a Bio Forschung Ausztria területén létrehozásra került Esslingben (Bécsben) az ún. „Sokszínűség kertje“. Az élménykertben számos zöldségfaj kerül bemutatásra, ezenkívűl a helyiség kialakításánál teret adtunk különféle állatfajnak is. A zöldségek között elsősorban ritka és különleges fajokat lehet megtekinteni. Egy úgynevezett „ rovarhotel“ is kihelyezésre került, amely hasznos rovaroknak ad szaporodási lehetőséget. 

Diákcsoport az élménykertben (c) Bio Forschung Austria

2012 -ben összesen hat diákcsoport látogatott el az Esslingi élménykertbe, ahol több téren betekintést kaphattak a a diákok. Többek között bemutatásra kerültek a következő témakörök: komposztálás; a talaj élővilága illetve több élményprogram várt a diákokra, amelyek lehetőséget adtak a résztvevőknek, hogy megkóstolják a kert zöldségeit. Mind a diákok mind a tanárok lelkesedéssel vettek részt a kínált programokban.

Munkálatok a gyökér-bemutatóhely helyszínén(c) Bio Forschung Austria

A gyökér-bemutatóhely valamint a látogatóközpont építése

2012. októberében kezdődtek a gyökér-bemutatóhellyel kapcsolatos munkálatok. A 3 m²-es bemutatóhely betekintést fog adni a talaj gyökérzetébe és élővilágába.
Az egykori raktárból egy modern látogatóközpont jön létre, amely a jövőben szemináriumok, workshopok illetve tanfolyamok megrendezésére ad lehetőséget. Az épületben a belső munkálatok télen is zajlanak.

Útvonaltervező

Tervezze meg utazását a projektrégióba a „Natur-Kulinarium“ Útvonaltervezővel.

Kerti örömök...

Gartenfreuden (c) TRVO_B.Bergmann

Itt talál Tippeket az Ön kertjéhez

...és kulináris élvezetek

kulinarische Genüsse (c) TRVO_B.Bergmann

Itt talál kulináris finomságokat és recepteket az ízkavalkádhoz