background
Seite drucken
Sitemap
Kontakt
Home
 Aktuelles Deutsch aktuális események Magyar
Package Slider mouseover Background, preload Package Slider mouseover Background, preload Package Slider mouseover Background, preload Package Slider mouseover Background, preload Package Slider mouseover Background, preload Package Slider mouseover Background, preload Package Slider mouseover Background, preload Homepage Slider mouseover Bullet, preload

aktuális események

Entspannung in der Natur (c) B.Bergmann

Sokszínűség Kertjének megnyitója

Eröffnung (c) Komitat Vas

A Natur-Kulinarium projekt keretében a Kőszegi-hegységben létrehozott Gesztenyefasor mellett kialakításra került Vas megye második Sokszínűség kertje. A kert két részből áll: a Rózsakertből, amelyben rózsa fajták sokasága pompázik, valamint az Évszakok Kertjéből, amely az év minden időszakában kínál látványosságot az arra járóknak, a kertben megpihenőknek.

2014. szeptember 29-én a Sokszínűség Kertjének jánosházi felavatásával zárult le Vas megyében a Natur-Kulinarium projekt
A kert a térségre jellemző sokszínűséget, mint új élményformát testesít meg, mely reményeink szerint turisztikailag, gazdaságilag és oktatási szempontból is hasznosíthatóvá válik. A kerttel célunk egyrészt a turisztikai érdeklődés és a látogatók számának növelése, másrészt a turizmus, az oktatás, a természetvédelem, a mezőgazdaság, a regionális fejlesztéspolitika szereplői figyelmének felkeltése a kertek és kultúrtájak különlegességeire. Vas megye második Sokszínűség kertjében a növényeket a lehető legváltozatosabb módon szeretnénk bemutatni, melyek ilyen gyűjteményes formában történő megjelenítése hiánypótló a térségben.
A jánosházi Sokszínűség Kertjének kialakítása a projekt egyik legfontosabb eleme, amely immár Vas megye legfiatalabb városának ékessége.

Zárókonferencia

(c) Komitat Vas
(c) Komitat Vas

A projektpartnerek 2014. szeptember 15-én, Szombathelyen szervezték meg a Natur-Kulinarium projekt Nemzetközi Zárókonferenciáját. A konferencia elsődleges célja a projekt tevékenységeinek és a megvalósítás során elért eredményeinek bemutatása volt. Emellett a nemzetközileg elismert előadók tapasztalataik megosztásán és követhető/követendő jó példák prezentálásán túl bemutatták a határon átnyúló együttműködések jövőbeni lehetőségeit is.

A Zárókonferencia keretében két „mini” kiállításra is sor került, a résztvevőknek lehetőségük nyílt megtekinteni a projekt keretében meghirdetett plakátkészítő verseny nyertes műveit, valamint a Vas Megyei Önkormányzat által készítetett mobil gyökérnéző mintakertet.

A rendezvény csatlakozott az „Európai Együttműködés Napja 2014” programsorozathoz (www.ecday.eu).

Európai Együttműködési Nap 2014: „A nagy helyszíni szemle”

Az Európai Együttműködési Napja alkalmából, mely évről évre egyre nagyobb sikernek örvend, Európa-szerte ismét számos rendezvény került megrendezésre. Az Ausztria-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 idén is saját programmal készült az évforduló megünneplésére.
2014. szeptember 19-én (péntek) a résztvevők egy buszos körút keretében két bécsi és két soproni projektet kerestek fel. Bécsben a „Gyökérarénát“, valamint a Sokszínűség Kertjét látogatták meg, melyek a „Natur-Kulinarium“ Projekt keretében jöttek létre.

További információt itt talál.

Nemzetközi E-Bike Élménytúra

(c) TRVO/B.Bergmann
(c) TRVO/B.Bergmann

Nemzetközi E-Bike Élménytúra - 7 szakaszon Kelet-Stájerországon, Ausztria kertjén és Nyugat-Magyarországon keresztül:
Pontosan 150 km vezet át Kelet-Stájerországon - fedezze fel Weiz/St. Ruprecht an der RaabAlmenland Natúrpark, Almavidék Stubenberg tó, Pöllau Völgyi Natúrpark régiót egészen a 2-Termálrégió Bad Waltersdorf - ig. Ezt követően az utunk Hartberg irányába vezet és Burgenlandon keresztül elérjük Nyugat-Magyarországot. Vas megye számos látványos úti célt nyújt a természet és a kulinárium terén, melyek felfedezésre várnak a Boszok, Kőszeg, Lukácsháza, Szombathely és Szentgotthárd útvonalon vezető szakaszokon.

Útvonalleírás (pdf, 1,5 MB)

E-Bike-élménytúra Kelet-Stájerország

E-Bike-élménytúra (c) TRVO/B.Bergmann
E-Bike-élménytúra (c) TRVO/B.Bergmann

Ùj 5 napos  (pdf, 243 KB) körtúra elektromos kerékpárosok részére Kelet-Stájerország legszebb pontjait, kulturális érdekességeit és kulináris különlegességeit bemutatva.

190 kilométeres dimbes-dombos körút St. Ruprecht/Raab –ból startolva majd Almenland, ApfelLand, Pöllau, Bad Waltersdorf érintésével vissza St. Ruprechtben.


Részletes információ, térkép és útvonal leírás: www.oststeiermark.com 

Útvonaltervező

Tervezze meg utazását a projektrégióba a „Natur-Kulinarium“ Útvonaltervezővel.

Kerti örömök...

Gartenfreuden (c) TRVO_B.Bergmann

Itt talál Tippeket az Ön kertjéhez

...és kulináris élvezetek

kulinarische Genüsse (c) TRVO_B.Bergmann

Itt talál kulináris finomságokat és recepteket az ízkavalkádhoz